AFA Nederland

Woensdag 30 november 2011: Solidariteit!

Op 13 september 2011 werd activiste en dichteres Joke Kaviaar gearresteerd door de Nationale Recherche op
verdenking van opruiing. Joke Kaviaar, actief tegen het inhumane vreemdelingenbeleid, zou volgens het OM teksten en gedichten op internet hebben geplaatst die opriepen tot gewelddadige actie tegen dit beleid. Daarnaast is huiszoeking bij haar verricht, op zoek naar informatie over haar contacten. Na drie dagen verhoord te zijn en vast te hebben gezeten werd zij vrijgelaten.

Desalniettemin laat het OM weten haar opnieuw te willen arresteren indien ze de teksten niet direct van haar website
haalt. Elke dag hangt haar een nieuwe arrestatie boven het hoofd, want het is volstrekt onduidelijk wanneer en of het OM over gaat tot arrestatie. Joke zegt hierover in een artikel wat zij publiceerde: “De situatie zoals die nu al 8 weken is, komt er op neer dat de onzekerheid voortduurt. Dat voelt alsof je vogelvrij bent verklaard. Dat is niet weten of je die afspraak die je maakt wel na zult kunnen komen. Dat is telkens weer zeggen: Ja, ik kom, tenzij…”

Solidariteit!

Anti-Fascistische Actie Nederland vind het belachelijk dat Joke is gearresteerd en nog steeds wordt bedreigd met aanhouding, puur omdat ze haar mening over het inhumane vreemdelingenbeleid openbaar maakt. Juist de bedenkers en uitvoerders van dit walgelijke vreemdelingenbeleid zijn de echte misdadigers!

Verzet tegen dit beleid is in onze ogen meer dan legitiem: Er worden dagelijks vrouwen, mannen en kinderen opgesloten alleen omdat zijn niet de juiste papieren hebben. Door het huidige migratiebeleid worden mensen tot illegaal bestempeld en teruggestuurd naar een land waar men een onzeker en onveilig bestaan tegemoet gaat. Deze maatregelen worden ingezet tegen gewone mensen zoals u en wij, puur en alleen omdat deze regering vindt dat ze niet in dit land mogen wonen. Omdat ze ergens anders geboren zijn dan ‘wij’. Zolang dit onrecht voortduurt, is verzet hiertegen niet alleen legitiem, maar iets wat wij van harte aanmoedigen.

Steun zodoende Joke en verspreid haar teksten op het internet of in je omgeving om te laten zien dat Joke niet alleen staat! Voer actie tegen dit verwerpelijke vreemdelingenbeleid. Ook AFA Nederland zal binnenkort de teksten van Joke, waarvan onze overheid niet wil dat u ze leest, op onze website plaatsen. Want deze repressie mag niet in de doofpot belanden. Onze strijd tegen dit inhumane beleid gaat onverminderd door.

Steungroep 13 september

Vanwege de repressie tegen activisten als Joke is er een steungroep opgericht, de ‘Steungroep 13 september’. De steungroep heeft onder meer tot doel het openbaar maken van de achtergronden van deze onzinnige arrestatie, het nauwgezet volgen van de nasleep en de verdere gevolgen en het mobiliseren van mensen om in te verzet te komen tegen het huidige migratiebeleid.

Stop repressie! Geen mens is illegaal!

AFA Nederland http://www.afanederland.org