Anonymous: Takedown jokekaviaar.nl van korte duur

8 december 2011, Persbericht Anonymous

Waar gister het Openbaar Ministerie (OM) trots op haar website meldde dat zij de website JokeKaviaar.nl uit de lucht heeft laten halen, was de gewraakte site rond middernacht weer vrolijk in de lucht.

Hoster FXW maakte rond half vier in de middag op verzoek van het OM de website onbereikbaar voor de buitenwereld. Daarbij werd echter voorbij gegaan aan twee belangrijke factoren: de internetgemeenschap die en masse een broertje dood heeft aan overheidscensuur en de overheid zelf die en masse faalt bij vrijwel alles op het gebied van ICT en beveiliging.

Het netto resultaat van de hele actie kwam neer op een aantal uur downtime, rijkelijk gecompenseerd door de stijging in het aantal hits op de site sindsdien, en een nog altijd groeiende lijst met mirrors en steunbetuigingen. Hiervoor voelen we ons haast geneigd het OM te danken.

Diep triest is het echter wanneer men zich realiseert dat vrijheid van meningsuiting is gedegradeerd tot een exclusief recht voor rabiaat rechtse mannetjes.
Diep triest is het dat het OM het concept dichterlijke vrijheid niet begrijpt en citaten uit hun context haalt om een politieke lijn door te voeren.
Diep triest is het dat de overheid zonder rechterlijke toetsing censuur toepast zonder daarbij ook maar de betrokkenen te informeren.
Al met al kunnen we maar blij zijn dat de overheid faalt bij alles op het gebied van ICT. Kost een paar belastingcenten, maar dan heb je ook niks.

Zie maar: http://www.jokekaviaar.nl

One thought on “Anonymous: Takedown jokekaviaar.nl van korte duur

  1. Pingback: 8 januari 2013: politiek proces tegen migratieactiviste Joke Kaviaar wegens ‘opruiing’ | Anarchist Black Cross Nijmegen

Comments are closed.