Persbericht Landelijk Parket

16-9-2011 – Nationale Recherche houdt activiste aan voor opruiing

De Nationale Recherche heeft dinsdag een 47-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden wegens opruiing. De aanleiding voor het onderzoek waren een viertal berichten van de activiste op internet.Op een televisie-uitzending over de Makro-branden in de jaren tachtig reageerde vrouw eind vorig jaar met een oproep aan een “nieuwe generatie om op te staan en de fakkel van RaRa over te nemen”.

In een andere posting riep zij op tot een bestorming van de kantoren van de IND om “daar de archieven en computers te overgieten met benzine en door vuur te vernietigen”.

Na de zelfmoord van een Iraanse asielzoeker, die zichzelf in brand stak, riep de vrouw in april van dit jaar op tot gewelddadige actie tegen minister Leers (Immigratie en Asielbeleid).

In augustus berichtte de vrouw op haar website: “Het word tijd om de aanval in te zetten en de stekker eruit te trekken”. Ze riep op tot het onschadelijk maken van de ministerraad. “Het zal alles niet legaal zijn, maar ach. Er is wel meer niet legaal.

Bij de doorzoeking van de woning van de vrouw is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en portofoons. De vrouw is na haar aanhouding verhoord door de Nationale Recherche. Zij is vandaag heengezonden in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie over de strafzaak tegen haar.

bron: http://www.om.nl/actueel-0/nieuws-persberichten/@157102/nationale-recherche/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *